Modelvliegclub Cumulus, viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Een fantastische mijlpaal voor een groep enthousiaste modelvliegers die met veel plezier hun hobby uitoefenen op een prachtig veld met daarnaast een goed uitgerust clubgebouw.

De geschiedenis van Cumulus gaat terug tot 1983, toen een groepje modelvliegers bij elkaar kwam met als doel hun passie voor het modelvliegen te delen. In de daaropvolgende jaren is de club uitgegroeid tot een gezellige groep van ruim 60 leden, met een breed scala aan vaardigheden en ervaringen op het gebied van modelvliegen.

Een van de grootste troeven van de club is het veld waarop de leden hun vliegtuigen kunnen laten opstijgen en landen. Het veld is ruim opgezet en goed onderhouden, waardoor de leden in alle rust en veiligheid kunnen genieten van hun hobby. Daarnaast beschikt de club over een modern clubgebouw, voorzien van alle benodigde faciliteiten, zoals een kantine, toiletten en een werkplaats.

Cumulus biedt haar leden een breed scala aan activiteiten en evenementen. Zo worden er wedstrijden en evenementen georganiseerd, waarbij de leden hun vliegkunsten kunnen laten zien aan het publiek of delen met andere modelvliegers uit de wijde omtrek

Maar bovenal is Cumulus een gezellige club, waarbij het sociale aspect minstens zo belangrijk is als de hobby zelf. De leden delen niet alleen hun passie voor modelvliegen, maar ook hun vriendschap en gezelligheid. Dit wordt nog eens extra benadrukt tijdens de jaarlijkse barbecue en andere sociale activiteiten die de club organiseert.

Het 40-jarig jubileum van Cumulus is dan ook een bijzonder moment voor de club en haar leden. Het is een moment om terug te kijken op de afgelopen vier decennia, waarin de club is uitgegroeid tot wat het nu is. Maar het is ook een moment om vooruit te kijken naar de toekomst en de volgende 40 jaar.

Het is duidelijk dat Cumulus nog lang niet is uitgevlogen en dat het haar leden nog vele jaren plezier en gezelligheid zal bieden. Het jubileum is dan ook een feestelijke gebeurtenis, die de club en haar leden met trots mogen vieren.

CUMULUS BESTAAT 40 JAAR