Voordat u zelf een modelvliegtuig of helikopter aanschaft raden wij u aan om eerst een keer op de vereniging langs te komen. Daar kunt u overleggen wat u het beste kunt aanschaffen om mee te leren vliegen.

Veel beginners willen direct starten met een groot schaalmodel of een fraaie aerobatic kist. Echter dit soort toestellen vraagt al om een behoorlijke vliegervaring en deze zult u eerst op moeten doen met een trainingsmodel. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een gemotoriseerd zweeftoestel of een hoogdekker motorvliegtuig. Dit soort toestellen zijn niet al te snel waardoor u meer tijd heeft om te anticiperen. Bent u op een gegeven moment wat verder dan kunt u ook met dit soort modellen leren stuntvliegen.

In sommige gevallen kunt u ook al samen met een instructeur uw eerste proefvlucht maken. Mocht u het modelvliegen leuk vinden dan adviseren wij u in overleg met uw instructeur wat u het beste kunt aanschaffen.
Winkeliers sturen maar wat vaak mensen naar huis met een model waar ze uiteindelijk niets aan blijken te hebben.

U dient dan tevens lid te worden van de vereniging en de KNVvL, de overkoepelende bond. Zodra u uw materiaal aangeschaft heeft maakt u een afspraak met een van onze instructeurs en kunt u leren vliegen. Als u na voldoende oefening uw examen heeft behaald mag u zelfstandig op ons terrein vliegen.

Hier ziet u wanneer lesdagen mogelijk zijn. Kom dan bij geschikt weer gewoon een keer langs. Andere dagen zijn op afspraak mogelijk.