Modelvliegen in een sport/hobby die beoefend wordt door jong en oud. Het is geen sport voor mensen met twee linkerhanden. Een beetje handigheid is, naast wat geduld en doorzettingsvermogen, een vereiste om deze hobby met succes te kunnen beoefenen. Beschikt je over deze eigenschappen dan kan de modelvliegsport veel voldoening geven. Modelvliegen hoeft niet duur te zijn in vergelijking tot andere hobby’s. Voor rond de € 300,00 kun je al de lucht in. Daarbij heeft Cumulus het voordeel dat zij beschikt over een ‘Leerling-leraar’ systeem zodat je niet bij je eerste vlucht je eigen kist op het spel hoeft te zetten. Veel beginners hebben hiervan al met succes gebruik gemaakt.
Heb je belangstelling voor de modelvliegsport, loop dan niet gelijk naar de winkel. Ga eerst eens informeren bij een modelvliegclub in de buurt. Kijk daar eens rond en laat je voorlichten door ervaren modelvliegers. Ga ook eens kijken in de bibliotheek naar wat boeken over de modelvliegsport. Ga je een model kopen, laat je dan beslist niet verleiden door een aantrekkelijk schaalmodel, maar vraag naar een beginnerskist met een spanwijdte van ongeveer 1,50 meter en met een motor van 4-6 cc of een elektromotor op 11,1V-3S. Schaalmodellen zijn absoluut ongeschikt om mee te leren vliegen.
Wordt lid van onze modelvliegclub en vraag een van de ervaren modelvliegers om hulp als u er bij het bouwen niet uitkomt. Als het model klaar is, vraag dan ook weer om hulp. Ga niet zelf proberen de eerste vlucht te maken. Dit is gedoemd te mislukken en een voortijdig einde te maken aan je hobby. Kortom: Start deze hobby bij een modelvliegclub. Dat is de enige manier om je hobby tot een succes te maken!

Kijk op de site van de KNVvL voor meer informatie over modelvliegen.